For piloter

Her skal du etter hvert finne svar på det meste av det du lurer på om den flymedisinske undersøkelsen, medisinske krav, medisinske temaer og svar på andre plager.

Luftfartstilsynets hjemmeside, finner du de medisinske krav som gjelder for piloter (klasse 1 og 2), kabinbesetning, flygeledere, seilflygere, osv. Du finner også versjoner i filbasen sammen med en del artikler jeg har skrevet i cockpit forum og andre steder.

Blodgiver?

Kan du bli blodgiver? Ja!

Fatigue/utmattelse

Dette er et tema som blir mer og mer aktuelt. En grunn er den økende automatiseringen, en annen er det økte arbeidspress med lange dager og mange legg. Søvn er en viktig faktor når man diskuterer fatigue, og ofte kan søvnmangel være en hovedårsak. Derfor har jeg skrevet om søvn og om medikamenter som du kan bruke hvis søvnproblemene er så ille at du trenger behandling.

Jet lag

Til min overraskelse, har jeg oppdaget at de pilotene jeg har snakket med, ikke vet om flyselskapet de jobber for har laget noen strategi eller gitt noen generelle råd, om hvordan dere skal takle jet lag! Jeg har derfor laget et eget kapittel om det og håper det kan være nyttig: Jet lag hos piloter.

Medikamenter og flyging!

Dette er et tema som aldri blir uaktuelt. Jeg vet at mange av dere tar medikamenter, reseptfrie og reseptbelagte, som dere også vet kan gi symptomer som kan påvirke jobben.

Syk?

Husk reglene for sykemelding og rapportering til Sjefslegen ved Flymedisinsk seksjon! Har du vært syk mer enn 21 dager, må du varsle! Du har underrettelsesplikt!

                                   Om oss                        Logg inn                        Betingelser

© Flylegen.no