Forretningsreisende og flyging

For deg, som reiser i jobbsammenheng, må det være et viktig poeng at du er så våken og opplagt som mulig når du kommer frem! I dagens luftfart, kan du reise langt og fort og du blir da utsatt for mange påkjenninger: søvnmangel, jet lag, magetrøbbel (pga. kost og infeksjoner), blodpropp, osv.

Selve flyreisen, reduserer din evne til å ta beslutninger med opp til 50%, reduserer dine årvåkenhet med hele 75%, hukommelsen med 20% og din evne til å kommunisere entydig og forståelig med 30%!

Blodpropp

Det er en stor misforståelse at blodpropp (DVT) har fått betegnelsen "economy class syndrom". Det er ingen holdepunkter for at risikoen er mindre for deg som evt. reiser "business". Generelt sett, vet vi at risikoen er forholdsvis liten, og du kan lese mer om det her.

Jet lag

Antagelig noe som plager deg mest hvis du reiser mye. Slå derfor opp på kapittelet om jet lag!

Urolig mage/hyppig avføring

Hvis dette plager deg ofte, er det mest sannsynlig pga. stress eller endring i hva du spiser. Bruk evt. bsimuth-subsakcylate, paragurt og ha med Imodium. Skal du til Afrika, Asia, Sør-Amerika: bør du vaksinere deg mot ETEC-diare, men da må du få det på resept fra din lege!

                                   Om oss                        Logg inn                        Betingelser

© Flylegen.no