Tannsmerter ombord - Barodonalgi

Det er ikke så mye å si edrørende tenner og kjever ombord i fly. Det var verre før i tiden, men pga. bedre tannhygiene og hyppigere bruk av tannlege, er tannsmerter som oppstår under flyging, blitt mer uvanlig. Tannsmerter som oppstår når trykket endrer seg (øker eller synker) kalles barodontalgi.


Tannsmerter

Pga. trykkforandringen som skjer når flyet letter, kan det oppstå smerter i tenner. Det er forsket noe på dette siste årene, men alle faktorer og årsak er ikke helt klarlagt. Det er klart at det kan gjemme seg luftlommer i tenner som har store hull, utette fyllinger, skadde fyllinger, cyster i tenner og andre tannsykdommer. Det kan samtidig være en økt følsomhet i de samme tenner pga. betennelse i tannen og i tannkjøttet rundt.

Behandling og forebygging

Hvis du vet at du har store hull i tenner, har nettopp gjort en rotfylling, vet at du har andre tannrotskader: snakk med tannlegen og tenk deg om før du reiser med fly. Smerten kan være intens! Den beste måten å forebygge på, er å ha en god tannhygiene og gå ofte nok til tannlegen!

                                   Om oss                        Logg inn                        Betingelser

© Flylegen.no